School

Albanian Language School

The leadership at the Albanian American Hertiage Center (AHCC) is dedicated to developing a program to teach our youth Albanian language, history and cultural traditions.  We are proud to announce the start of Albanian language school on Sunday 4 October.  This will be the fourth consecutive year we are offering this class for our community youth.

The class starts at 1:00 PM and last till 2:30 PM.  We are offering the class at our BAlbanian Language School Instructor - Sideorla Kolziuedford location, 3205 Brown Trail, Bedford 76021.

Our instructor is Sidorela Kolziu.  This is her second year teaching Albanian language school.  She is from Lezhe, Albania and she has been living in Dallas for four years.  She is currently studying at the University of Texas in Arlington pursuing a degree in Foreign Languages (Spanish and French).  The AAHC welcomes Sidorela and we hope to see many of our youth at this year’s Albanian language school.

Organizata jo-fitimprurëse “Albanian American Heritage Center” (AAHC), është e dedikuarnë zhvillimin dhe ruajtjen e identitetit kombëtar përmes mësimit të gjuhës, kulturës së origjinës si dhe njohja me trashëgiminë dhe thesarin kulturor, natyror dhe historik kombëtar.

Jemi krenarë të njoftojmë vazhdimin e shkolles Shqipe edhe ketë vit me 4 Tetor. Ky do të jetë viti I katërt qe komuniteti jonë mund ëson dhenjën e kesaj klase per te rinjët e komunitetit tonë.Klasa do te vazhdoje në oren 1:00pm deri në 2:30pm dhe do të zhvillohet ne Bedford, (3205 Brown Trail, Bedford, Tx 76021).

Instruktorja jonë do të jetë Sidorela Kolziu. Ky është viti I dytë i saj si mësuese e shkolles Shqipe. Sidorela përkohësisht është studente në Universitetin e Teksasit nëArlington dhe vazhdon studimet për gjuhë te huaja (Spanish dhe Frengjisht). “AAHC” i uron mirsëardhje Sidoreles edhe për këtë vit dhe urojmë nje vit te mbarë për femijët tanë.

 

 

Enrollment

To enroll your children, or if you have questions, please contact our instructor Sidorela Kolziu at 347-638-9227 or kolziusidorela@yahoo.com. You can also contact our executive director, Doc Vranici at 214-505-6883 or docvranici@hotmail.com.

Class Schedule:

  • October 4, 11, 18, 25
  • November 1, 8, 15, 22, 29
  • December 6, 13, 20, no class on 27
  • January 3, 10, 17, 24, 31
  • February 7, 14, 21, 28
  • March 6, 20, 27, no class on 13 Spring Break
  • April 3, 10, 17, 24
  • May 1, 8, 15, 22 Last Day!

Events

We are dedicated to bringing you events that promote our Albanian heritage & culture. We welcome all our community to participate in & enjoy these activities.

Scholarship

Sign up below to download the 2016 Soaring Eagle Scholarship Application. Deadline is January 31, 2016.